Planeringen snart klar !

2010-09-30 @ 23:55:12
Snart är allt klaffat och klart, alla tillstånd inskickade. Sponsorerna har varit mycket generösa och därmed kan vi hitta på många olika aktiviteter. Så nu är det snart bara att sätta igång och sälja allt som vi har planerat !

Hoppas ha allt klart i morgon och tur är det för då startar insamlingen på allvar !
Den Rosa månaden är i gång och då skall vi slå rekordet från förra året d.v.s. minst 55 000 kr på internetinsamlingen !

Har hört att det går bra för mina snälla bekanta som hjälper till och säljer Rosa Band till denna insamling. Bra jobbat för det betyder att det kommer in mycket pengar till både forskningen och till Akademiska sjukhuset Onkolgavdelning. Tack ska ni ha !

Nu måste jag sova igen, blev dålig i går natt och i dag har jag sovit och druckit massor med vätska, så förhoppningsvis är jag bättre i morgon !
Sprid gärna information om insamlingen och sätt gärna in en slant på Rosabandet insamlingen på nätet:

Klicka här
Ha det bra och ta hand om er alla !
/Lena

Samtal som värmde !

2010-09-29 @ 07:21:54
Fick ett trevligt  samtal i dag !
Blev uppringd av tv-bolaget som har hand om Rosa Bandet galan.
Hon hade blivit tipsad om våran insamling och ville veta mer. Samt undrade om vi var intresserad av att dom rapporterar eller uppmärksammar vår insamling på något vis.
Enda problemet visade det sig är att vi har våra största aktiviteter den 23:e oktober. Då finns det risken att det kan vara för sent att hinna göra reportaget och få den klippt och klar.
Reportaget måste som sagt klippas för att passa in i hela galan. Så har vi tur så kommer vi synas i hela landet.
STORT TYCKER JAG !

Hur som helst så blev jag glad över att arbetet som vi gör uppmarksammans !

VI har kommit överrens att vi skall hålla kontakten. Hur som helst så skall vi sända över våra foton från den 23:e som våran fotograf har tagit. !

Ha en bra dag ! 

PS: nu skall jag sova efter en lång natt !!

/Lena


Rena julafton !

2010-09-29 @ 06:58:43
Nu har de kommit och dom blev inte dumma alls !

Våra specialdesignade BADGES som min lilla syster MALIN har designat !
Designen är Enkel och läcker tycker jag !
Eller vad tycker ni ?



Badges kan köpas direkt av mig, men vill man ha en direkt så kan man köpa dem på följande företag:
  • Hembageriet
  • BlomsterDesign
  • Vallonfrisörerna
  • Wickis Bama
  • Ica Brukskanonen
Jag kommer att stå och sälja Lotter, Ljusbiljetter, Badges och Rosa Band den 8 oktober på torget mellan Ica och Konsum ! Kom gärna fram och handla eller för att prata en liten stund !
Utöver Badgespaketet så fick jag fem stora packet till ! Rena julafton ! Det var marschallerna som kom som jag fått skänkta av Rosa bandet som en uppmuntran för ett enligt dom bra arbete !

Vad glad man blir ! TACK SÅ MYCKET !

Jag fick dessutom 150 Rosa band levererade och alla försvann direkt !! Alla som hjälper mig fick inte några, så jag hoppas att dom jag redan beställt kommer i veckan !
Tack till allt ni som finns runt omkring mig ! Ni stöttar och hjälper till ! Ni  får agera bollplank när jag kommer med den ena ideén efter den andra! Utan er och ni vet vilka ni är, skulle det vara svårt att genomföra en sådan stor insamling som nu Österbybruk blir Rosa håller på att blir.
SÅ tack från hela mitt hjärta !

Ha en bra dag och börja tänk Rosa !

/Lena



Hjälp oss att sprida information om insamlingen !

2010-09-27 @ 00:49:56
Alla kära vänner och er som jag ännu inte känner,
tillsammans kan vi göra stor skillnad !
Låt oss därför sprida information om Rosa bandet insamlingen. Vill ni stödja Österbybruk blir Rosa insamlingen blir jag jätte glad. Men det viktigaste är faktiskt att man stödjer på något vis, min eller någon annan insamling har inte så stor betydelse. Men att man bidrar kan faktiskt vara skillnad mellan att ha en framtid att hoppas på eller inte för de drabbade .
Sprid därför gärna länken till insamlingen och bloggen till alla ni känner. Tillsammans kan vi skapa en ljusare framtid för många kvinnor och deras nära och kära. Direktlänk till insamlingen, klicka HÄR.
Tack på förhand !

Ha det bra ! /Lena

Stöd insamlingen !

2010-09-25 @ 22:50:43
Hej allihopa !
Insamlingen på Rosabandets hemsida har nu startat och jag hoppas att många vill och kan stödja insamling "Österbybruk blir Rosa" ! Använd länken nedan så kommer du direkt till insamlingen eller  gå in på www.rosabandet.se och skriv Österbybruk blir Rosa på sökraden.
http://www.cancerfonden.se/sv/rosabandet/Stod-oss/insamlingar/?collection=3781
På Rosa bandets hemsida kan man läsa allt om  Rosa bandet insamlingen. Har man frågor om cancer eller behöver prata med någon så finns det stödlinjer som man kan använda sig av.
Kunskap är som sagt inte tungt att bära.
Förra året vet jag att man satsade extra mycket på att se till att vi kvinnor ska undersöka oss själva.
Jag måste erkänna att jag är ganska dålig på detta. I perioder sköter jag mig som jag ska, men sedan kan det gå långa perioder som jag inte gör något alls. Är jag lat eller ? Är det av rädsla som man "hoppar över det "? Likt en struts som stoppar ner huvudet i sanden. Det som jag inte vet finns inte eller ?
Kommer ihåg att jag under en period maniskt undersökte brösten.
Jag tyckte att jag hade knölar överallt !
Hade dom inte blivit både fler och större ?

Gick till slut till läkaren. Vad utlämnad man alltid känner sig när man skall klä av sig, nu var det som tur var inte en gyn.undersökning för den är ett kapitel för sig själv. Nu var det vara brösten! Sitter där avklädd och försöker hitta någonstans att titta men inte rakt fram där läkaren sitter på en stol framför mig och klämmer, lyfter på brösten och ger i från sig små läten, mm.. ja... upp med armen .... bra, andra.... Det känns som en evighet, det enda jag vill är att det skall vara över ! Då säger han: DU har ovanligt  några ......... ( något konstigt ord som jag inte uppfattar ) för din ålder !! Jag är frågande, är det bra eller ?? Ja, får sedan gå därifrån med vetskapen att jag har ovanligt lite knölar eller om det är körtlar i mina bröst för min ålder.
Det är då man känner så löjlig, varför skall man dra sig för detta läkarbesök, vad är det som är så farlig ? Det är mycket bättre att veta än att gå omkring och vara orolig. De flesta drabbas som sagt inte av cancer och tur är det.

Min uppmaning är:   UNDERSÖK ER  ! Så min uppmaning till er alla är : UNDERSÖK ER !

Ha en fortsatt trevlig kväll !
/Lena


Idag har jag hunnit massor !

2010-09-24 @ 19:24:06
Hur ofta kan man säga det ?

Inte ofta tycker jag i vanliga fall, men i dag har jag verkligen hunnit massor med insamlingen.
Allt har varit så enkelt !
Jag har precis kommit innanför dörren så får jag  ofta höra kommentaren

" jag vet varför du är här... "
eller
Rosa bandet va ?
Därefter har allt gått så enkelt, jag har förklarat nyheterna och vad jag planerar göra.
Sedan har jag ofta fått ett bidrag direkt, eller  så får jag hämta  det någon dag senare.
OTROLIGT GENERÖST !! TACK ALLA SOM HJÄLPER TILL !!

Vissa företag har precis fått lappen och dem skall jag till nästa vecka.
Har fått hjälp av ytterligare personer som ställer upp ideelt, helt kanonbra.
Jag tror verkligen från hela mitt hjärta att denna insamlingen kommer samla in massor.
Det bara känns så....
Under nästa vecka räknar jag med att vara klar med den mesta planeringen. Då kan jag äntligen gå ut med alla aktiviteter som skall ske under oktober och då framför allt den 23:e oktober.
Nu skall jag njuta lite av att det är fredag. Har gjort ordning rostbiff och rostade grönskar,som jag skall äta, mums. Synd att man inte kan ta sig ett glas vin till.... skall åka och jobba kort natt i kväll. Men det känns lyxigt ändå !
Hoppas att ni alla får en trevlig kväll !
TA hand om er och nu börjar vi tänka ROSA allihopa !
/Lena

Jag går i väntans tider !

2010-09-24 @ 08:37:46
Det är alltid samma visa, man bygger upp förväntningar på det nya som skall komma. Kommer det bli som man tänkt, hur ser den ut, och kommer allt att gå bra ? Därför vankar man rastläst fram och tillbaka men den kommer inte fortare  bara för att jag vill det !
Nu tänker ni många att, ja tyckte väll att hon har sett tjockare än vanligt, men är hon inte lite väl gammal ? Snacka om sladdis o.s.v ! Javisst jag är tjock men mår bra ändå och åldern kan jag inte göra något åt, en sladdig ... nej aldrig ! Men det är inte det jag pratar om.
Jag bestämmer mig för att sova lite efter nattens arbetspass. Direkt när jag vaknar åker morgonrocken på och jag går ut till postlådan. Men tyvärr ytterligare en dag med en liten besvikelse, den har tyvärr inte kommit idag heller !
Vet att det inte var så länge sedan jag beställde de NYA ROSA BANDEN och  en av våra nyheter d.v.s. en BADGES (jag kallar det en reklamknapp, knäpper kort på dem så fort de har kommit ) som vi skall börja sälja i början av oktober ! Är så spänd att se hur både banden och Badges ser ut, håller tummarna att den kommer med posten idag !
Godnatt säger jag och till er andra som ej jobbat natt får jag väll säga god morgon!
HA det bra och ta hand om er !
/Lena

Vad kommer vi att sälja ?

2010-09-23 @ 09:03:40
Inte många dagar kvar tills 1 oktober. Då startar äntligen Rosa  Bandet insamlingen på riktigt !
För mig personligen är det roligt och lite skrämmande att det är så kort tid kvar. Jag kommer få ganska bråda dagar för att få allt klart. Det är tillstånd som skall ordnas till både det ena och andra. Kontakten med de olika eventuella sponsrande företagen tar tid och skall så också få göra. För utan deras medverkan och stöd är det svårt att genomföra en sådan här insamling. Insamlingen har ökat i omfång och i ¨år kommer det blir flera nyheter som jag kommer presentera mer grundligt längre fram.
Hur lång har jag kommit då ?
Det är mycket som är klart men också lika mycket som saknar något.
Vi kommer att sälja följande saker redan i början av oktober:
  • Rosa band 25 kr/st ( 5 kr/sålt band går till UAS onkologavdelning,Pengarna skall blir tidningsprenumationer)
  • Ljusbiljetter 40 kr/st, varje biljett motsvarar en marschall ( här gå också 5 kr till Akademiska)
  • Stort Lotteri 10 kr/lott ( mycket fina priser som företagen på orten har skänkt)
  • Badges (reklamknapp, special design) 20 kr /st
Rosa banden kommer jag få hjälp med att sälja och för tillfället har jag 4 personer som hjälper till. VI kommer börja så fort vi får hem banden. Tack så mycket för  hjälpen med att förhoppningsvis sälja rekord många band, för då kan vi omvandla delar av pengarna till tidningar ! Jag kommer även stå på bruket och sälja den samtidigt som jag säljer lotter m.m. SÅ kom gärna förbi för att handla eller för att prata lite en stund.

Jag kommer ihåg hur kallt det var förra året när jag sålde lotterna, jag prickade nog bara in en fin dag totalt under den vecka som jag stod och sålde. Det var verkligen retsamt för de dagar som jag bestämt att jag inte skulle sälja så var det strålande solsken och varmt. När jag skulle sälja var det blåst, regn och annat ruggväder så man blev helt genomfrusen.  Men när man fick möta alla underbara människor som stannade till och både prata och handlade så blev man genast varmare.
Så i år satsar vi på fint och varmt höst väder.
Dessutom kommer den 23:e oktober att vara fullspämckad med aktiviteter från 9.00-01.00.
Närmare presentation av allt detta senare.
Detta var en snabb genomgång av de första aktiviteterna mer information kommer senare..
Nej, nu måste jag gå och lägga mig, har jobbat natt och borde sova för länge sedan.
Ha det bra och ta hand om er !
/Lena

Planeringen för "Österbybruk blir Rosa " insamlingen pågår för fullt !

2010-09-21 @ 22:25:40

Nu är det snart oktober och då är det dags att även i år startat insamlingen  ”Österbybruk bli Rosa ” till förmån för bröstcancerforskningen. Förra årets insamling blev en succé och vi samlade in totalt 55 038 kr. Det tänker vi slå i år genom att anordna fler aktiviteter som förhoppningsvis ger mycket pengar till forskningen.

Jag tänker inte ge upp förrän vi hittar ett botemedel för denna hemska sjukdom. Därför ber jag er alla att ta och lätta på er plånbok, stor som små bidrag kan och gör stor skillnad.

TILLSAMMANS kan vi göra årets insamling till den bästa någonsin!

Låt oss visa de drabbade och deras anhöriga att vi bryr oss !

Så från hela mitt hjärta, TACK till alla ni som bidrog till att 2009 års insamling blev en sådan succé !

Jag kommer även i år att blogga om insamlingens olika aktiviteter och den som vill kan följa arbetet på Rosa Bandets hemsida. på min  blogg [email protected] och via facebook gruppen Österbybruk blir Rosa. På Rosa bandets hemsida kan man följa hur mycket vi samlar in dag för dag.


2009

2010-09-17 @ 13:59:15

Välkommen till min nya blogg!

2010-09-16 @ 12:27:56


RSS 2.0